Informatie over BTW, belastingen en andere heffingen

Binnen de EU

België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zuid-Cyprus en Zweden.

Particulieren

Vanaf 1 juli 2021 zijn we verplicht het BTW-tarief aan te rekenen dat geldt in het EU-Lidstaat van aankoop. Bijvoorbeeld:

  • In Nederland geldt 21% BTW. Als je een bestelling plaatst en die in Nederland laat bezorgen, wordt de in Nederland geldende 21% BTW in rekening gebracht.
  • In Duitsland is het toepasselijke tarief voor BTW 19%. Als je een bestelling plaatst en in Duitsland laat bezorgen, wordt het in Duitsland geldende BTW-tarief van 19% in rekening gebracht.

Als je op de afrekenpagina je land selecteert, wordt automatisch het juiste BTW tarief toegepast. Zo betaal je als EU consument altijd het juiste BTW-tarief.

Zakelijke bestellingen (Intra-EU levering (0% BTW))

Als je een zakelijke bestelling plaatst voor een bedrijf in de Europese Unie en je hebt een geldig BTW nummer, dan kun je BTW vrij betalen (Intra-EU levering). Voer je bedrijfsnaam en vul een geldig BTW nummer van je bedrijf in op de afrekenpagina en de BTW wordt automatisch van het totale bestelbedrag afgetrokken.

Buiten de EU (VS, Noorwegen, Zwitserland, enz.)

Alle landen buiten de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk.

Particulieren en bedrijven

Klanten buiten de EU en het Verenigd Koninkrijk betalen geen BTW, belasting of andere heffingen aan Comexr B.V. – Laptopmetlinux. Houd echter rekening met eventueel toepasselijke BTW, invoerrechten en/of inklaringskosten in het land van bestemming! Deze kosten zijn voor rekening van de klant.

DHL Express zal je vragen deze kosten te betalen. Houd de DHL tracking pagina in de gaten voor meer informatie. DHL staat je toe te betalen met Credit Card, PayPal en in sommige gevallen contant.

Het VK (na Brexit)

Voor klanten in het VK (exclusief Noord-Ierland) vanaf 1 januari 2021:

Particulieren

Je betaalt ons 20% Britse BTW. Het BTW-tarief wordt geactiveerd zodra je het land ‘Verenigd Koninkrijk’ op de afrekenpagina hebt geselecteerd.

Voor Britse consumenten handelen wij de inklaring af en betalen wij de invoerrechten, inklaringskosten en dragen we de BTW van bestellingen op laptopmetlinux.nl af aan de Britse douane. In andere woorden, de prijs die je aan ons betaalt voor de bestelling is uiteindelijk de totale prijs die je betaalt voor het product en de levering. Je hoeft dus geen invoerrechten of inklaringskosten te betalen bij ontvangst.

Bedrijven

Bedrijven in het Verenigd Koninkrijk die BTW verschuldigd zijn kunnen BTW vrij betalen bij laptopmetlinux en de BTW bij ontvangst van het pakket betalen aan DHL Express en dan bij HMRC terugclaimen. Voer je UK BTW nummer in in het VAT ID veld op de afrekenpagina.

Er zijn geen invoerrechten van toepassing op onze producten naar de UK. Merk op dat een inklaringsbijdrage van ongeveer GBP 11,50 (van DHL Express) op zakelijke bestellingen zonder BTW van toepassing is.

WINKELWAGEN DELEN