Over Ons

Comexr B.V. is een computerleverancier uit het oosten van het land, om precies te zijn uit Hengelo Overijssel. Deze nuchtere Twentse onderneming is gestart met het doel om meer computergebruikers over te doen stappen op Linux besturingssystemen door de keuzevrijheid te vergroten en het almachtige en commerciële Microsoft in te perken.

Er is volgens ons niets tegen commercialisering hoor. Maar wel tegen het beperken van vrijheid, transparantie en privacy. En laat er nou net een alternatief bestaan die deze drie basisrechten wel omarmt, namelijk Linux. Mede daarom zijn wij laptopmetlinux.nl gestart.

Vrijheid, transparantie en privacy, wat betekent dat eigenlijk?

“software is like sex : it's better when it's free,,

– Linus Torvalds –

Vrijheid

Vrijheid

Het merendeel van de Linux distributies kan men gratis gebruiken en zonder enig probleem kopiëren, delen en zelfs wijzigen. Open-Source draagt niet alleen bij aan transparantie, maar ook aan de beschikbaarheid van de broncode aan iedereen die het wil verbeteren, aanpassen of software mee wilt ontwikkelen.

Transparantie

Transparantie

Linux is Open-Source. Dit betekent dat de broncode van het besturingssysteem voor iedereen openbaar is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Microsoft, is de Windows-broncode het best bewaarde geheim van de digitale revolutie. Wie weet leest Microsoft over de schouder van jou en onze overheden mee en heeft het bedrijf zo uiteindelijk de controle over elke computer waarop Windows draait.

Privacy

Privacy

Wanneer je privacy belangrijk vindt, kom je er niet onderuit om Linux te gaan gebruiken. Heb je Windows 10, of Mac OS x? Wees er dan van bewust dat de aanbevolen standaard instellingen van deze besturingssystemen niet zo gunstig zijn voor je privacy. Van jou locatie tot aan je browse- en zoekgegevens worden zonder dat je het in de gaten hebt gedeeld met deze multinationals.

Vragen Of Advies samenstellen van Linux laptops

Waarom dan laptopmetlinux.nl?

Je zou denken dat het erkennen van de drie bovenstaande rechten al voldoende zou moeten zijn om Linux te gaan gebruiken. Toch blijven computergebruikers kiezen voor Windows of Mac. Of hebben ze wel een keus?

Wij vinden dat computergebruikers recht hebben op meer keuzevrijheid. Oftewel, dat consumenten naast een Windows of Mac computer een keuze kunnen maken voor Ubuntu, Linux Mint, Debian, Kubuntu, Xubuntu en Elementary OS.

Menu
WINKELWAGEN DELEN