Over Ons

Comexr B.V. is een computerleverancier uit het oosten van Nederland, om precies te zijn uit Hengelo Overijssel. Deze nuchtere Twentse onderneming hanteert drie kernwaarden: keuzevrijheid, transparantie en privacy. Door laptops en desktops aan te bieden die perfect zijn afgestemd en geoptimaliseerd voor gebruik met verschillende Linux®-gebaseerde besturingssystemen willen we het voor elke computergebruiker toegankelijk maken om over te stappen op Linux door de keuzevrijheid te vergroten en het almachtige en commerciële Microsoft te beperken.

Er is volgens ons niets tegen commercialisering hoor. Maar wel tegen het beperken van vrijheid, transparantie en privacy. En laat er nou net een alternatief bestaan die deze drie basisrechten wel omarmt, namelijk Linux. Mede daarom zijn wij laptopmetlinux.nl gestart.

Vrijheid, transparantie en privacy, wat betekent dat eigenlijk?

“software is like sex : it's better when it's free,,

– Linus Torvalds –

Vrijheid

Vrijheid

Het merendeel van de Linux distributies kan men gratis gebruiken en zonder enig probleem kopiëren, delen en zelfs wijzigen. Open-Source draagt niet alleen bij aan transparantie, maar ook aan de beschikbaarheid van de broncode aan iedereen die het wil verbeteren, aanpassen of software mee wilt ontwikkelen.

Transparantie

Transparantie

Linux is Open-Source. Dit betekent dat de broncode van het besturingssysteem voor iedereen openbaar is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Microsoft, is de Windows-broncode het best bewaarde geheim van de digitale revolutie. Wie weet leest Microsoft over de schouder van jou en onze overheden mee en heeft het bedrijf zo uiteindelijk de controle over elke computer waarop Windows draait.

Privacy

Privacy

Wanneer je privacy belangrijk vindt, kom je er niet onderuit om Linux te gaan gebruiken. Heb je Windows 10, of Mac OS x? Wees er dan van bewust dat de aanbevolen standaard instellingen van deze besturingssystemen niet zo gunstig zijn voor je privacy. Jouw locatie maar ook jouw browse- en zoekgegevens worden zonder dat je het in de gaten hebt gedeeld met deze vaak Buitenlandse multinationals.

Waarom kopen bij Laptop met Linux?

Als je zelf ooit is Linux op een computer hebt geïnstalleerd, weet je maar al te goed dat het installeren alleen, niet voldoende is om het apparaat goed te laten functioneren met het geïnstalleerde Linux OS. Vaak ontbreken er stuurprogramma’s (drivers), aangepaste configuraties en instellingen en kost het veel tijd en uitzoekwerk voordat een systeem juist en compleet werkt.

Bij Laptop met Linux selecteren wij hardware dat perfect afgestemd en geoptimaliseerd is voor het gebruik met Linux besturingssystemen. Tevens werken wij samen met ontwikkelaars van diverse Linux distributies. Zo weet je als klant zeker dat een bij laptopmetlinux.nl gekochte laptop of computer volledig functioneert met het door jou gekozen Linux systeem en ervaar je het gemak van een systeem dat out-of-de-box met Linux voorgeïnstalleerd wordt geleverd.

Linux Specialist

Specialist in Linux

Laptop met Linux is gespecialiseerd in Linux gebaseerde besturingssystemen. Wij leveren onze hardware alleen met Linux of zelfs zonder OS. Wij leveren geen Windows of Mac. Wilt u dual-boot (Windows + Linux), neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Stimuleer Linux Developers

Stimuleer Linux developers!

Omdat wij het zeer belangrijk vinden om de vrijheid en openheid van Linux in algemene zin in stand te houden, geven wij een deel van onze winst aan diverse Linux developers, op Linux gebaseerde distributies en Linux community’s. Wanneer u bij ons koopt stimuleert u indirect de ontwikkeling van het door u gekozen Linux OS.

Configureer Op Maat

Configureer op maat

Iedere laptop of Linux mini kunt u volledig op maat naar wens samenstellen. Bij elk model kunt u de keuze maken uit diverse onderdelen en snelheden. Zo koopt u een laptop dat volledig voldoet aan uw gestelde eisen, wensen en niet te vergeten het budget.

Nederlandse Kwaliteit

Nederlandse Top Kwaliteit!

Laptop met Linux is een in Nederland gevestigd bedrijf (KvK: 72897775) die niet alleen opereert vanuit Hengelo Nederland, maar ook de systemen assembleert, installeert en configureert in Nederland.

Tijdens het assembleren installeren en configureren vind er tevens kwaliteitscontrole plaats. Zo weet u zeker dat kwaliteit gegarandeerd is!

Compatible Met Linux Os

100% compatibel met Linux

De systemen die wij leveren zijn 100% compatibel met de Linux distributies die staan gespecificeerd op iedere productpagina. Laat ons Linux voor u voorinstalleren of wees vrij om de laptop zonder OS te leveren en zelf Linux te installeren. Op verzoek kunnen wij u de benodigde stuurprogramma’s, installatiebestanden en instructies sturen.

Gratis Linux Ondersteuning

Gratis ondersteuning

Als klant krijgt u gratis ondersteuning via telefoon, WhatsApp of e-mail. Ook voor advies en vragen over compatibiliteit met randapparatuur of applicaties van derden kunt u met onze klantenservice contact opnemen.

WINKELWAGEN DELEN