Linux Mint laptop kopen? Laptops met Linux Mint pre-installed

Linux Mint is een community-gedreven Linux-dirstributie die voornamelijk is gebaseerd op de Ubuntu-packages. Linux Mint komt met een diversiteit aan vrije en open-source applicaties en kan, als je dit wilt, volledige out-of-the-box multimedia-ondersteuning bieden voor propriëtaire software, zoals multimediacodecs. Sinds 2010 biedt Linux Mint naast de mainstream versie, ook de LMDE (Linux Mint Debian Edition) versie aan die in plaats van Ubuntu-packages, gebaseerd is op Debian. Op deze pagina de beste 2024 preinstalled Linux laptops vinden die volledig compatible zijn met Mint.

Linux Mint

Out-of-the-Box met Linux Mint

Koop een laptop preinstalled met Linux Mint 21 LTS. Laptops kant-en-klaar uit de doos volledig ondersteund en preloaded met Linux Mint.

Personaliseer de Fedora Laptop

Personaliseer de Mint Laptop

Stel jouw Linux Mint laptop op maat samen. Selecteer uit onderdelen als geheugen, processor, SSD en meer. Wij assembleren, installeren en configureren jouw unieke laptop met Mint.

Gratis Verzending En Extras

Gratis verzending en extra’s

Laat jouw persoonlijke laptop met Linux Mint preinstalled gratis bezorgen in heel Europa! Standaard met 2 jaar garantie, 30-dagen dode-pixel-garantie, high-performance koelpasta en installatie/recovery USB stick.

Clevo NJ70PU Ubuntu Linux Laptop

Clevo NJ70PU 17,3-inch Linux Workstation

Portabiliteit: 17.3-inch display - tot 5 uur accuduur - 2.4 kg
Opslag: Max. 1x M.2 PCIe SSD - 1x 2.5" SSD/HDD
Graphics: Intel Iris Xe Graphics
Snelheid: Keuze uit Intel i5 of i7 - Max. 64 GB RAM

Vandaag besteld:

Verzonden binnen 2 werkdagen

Vanaf

€648,00
incl. btw
Nu Samenstellen
Clevo NL41PU Linux Laptop

Clevo NL41PU 14-inch Metal Design

Portabiliteit: 14-inch display - tot 7 uur accuduur - 1.4 kg
Opslag: Max. 1x M.2 PCIe SSD
Graphics: Intel Iris Xe Graphics
Snelheid: Keuze uit Intel i3, i5 of i7 - Max. 64 GB RAM

Vandaag besteld:

Verzonden binnen 2 werkdagen

Vanaf

€568,00
incl. btw
Nu Samenstellen
Clevo NL55PU Linux Laptop kopen

Clevo NL55PU 15.6-inch Metal Design

Portabiliteit: 15.6-inch display - tot 7 uur accuduur - 1.8 kg
Opslag: Max. 1x M.2 PCIe SSD - 1x 2.5" SSD/HDD
Graphics: Intel Iris Xe Graphics
Snelheid: Keuze uit Intel Core i3, i5, i7 - Max. 64 GB RAM

Vandaag besteld:

Verzonden binnen 2 werkdagen

Vanaf

€578,00
incl. btw
Nu Samenstellen
Clevo NS70AU Laptop

Clevo NS70AU 17.3-inch Linux laptop

Portabiliteit: 17.3-inch - tot 8 uur accuduur - 2.25 kg
Opslag: Max. 2x M.2 PCIe Gen4x4 SSD
Graphics: Intel Iris Xe Graphics
Snelheid: 13de Gen. Core i5 of i7 - Max. 64 GB DDR5 RAM

Vandaag besteld:

Verzonden binnen 2 werkdagen

Vanaf

€862,00
incl. btw
Nu Samenstellen
Clevo NS50AU

Clevo NS50AU 15.6-inch Linux Ultrabook

Portabiliteit: 15.6-inch - 10 tot 14 uur accuduur - 1.74 kg
Opslag: Max. 2x PCIe Gen4x4 SSD
Graphics: Intel Iris Xe Graphics
Snelheid: 13de Gen. Intel Core i5 of i7 - Max. 64 GB RAM

Vandaag besteld:

Verzonden binnen 2 werkdagen

Vanaf

€822,00
incl. btw
Nu Samenstellen

Waarom kiezen voor Linux Mint?

Linux Mint is naast grote namen als Ubuntu en Debian een van de meest populaire Linux-distributies. Vooral in Nederland en België is Mint na Ubuntu de meest gekozen Linux-distributie. Linux Mint is vooral populair onder oud Windows-gebruikers, omdat de desktopomgeving veel weg heeft van Microsoft Windows. Linux Mint wordt naast de LMDE versie die gebaseerd is op Debian in plaats van Ubuntu, met 3 verschillende desktopomgevingen uitgebracht, namelijk Cinnamon, MATE en Xfce. We merken onder onze klanten dat Linux Mint Cinnamon de meest populaire keuze is.

Wanneer je als beginner wilt starten met Linux Mint ben je niet op je eigen kennis en kunde aangewezen. Er is volop documentatie en er zijn veel gebruikersgroepen voor Mint-gebruikers. Linux Mint heeft een zeer grote Engelstalige, maar ook Nederlandstalige gemeenschap die graag beginnende Linux Mint gebruikers helpen. De ingebakken Software Manager (Store), die vol zit met populaire en gratis apps, biedt de mogelijkheid om gemakkelijk applicaties te installeren op jouw Linux Mint laptop of desktop.

Linux Mint 21 (Vanessa)

Twee maanden na de release van een nieuwe Ubuntu versie wordt de nieuwe versie van Linux Mint uitgebracht. Zo is inmiddels op 1 augustus 2022 de nieuwste LTS (Long Time Support) versie Linux Mint 21 met codenaam ‘Vanessa’ uitgebracht. De grootste vernieuwingen zijn nieuwe kleurthema’s, een GUI-tool om bestanden via het lokale netwerk te delen, verbeterde ondersteuning voor het gebruik van meerdere monitoren, verbeterde ondersteuning voor laptops met een hybride grafische kaart (Intel + Nvidia) en het stoppen van de 32-bits releases.

Daarnaast is in versie 21 het gebruik van Snapd via APT vanwege (mogelijke) beveiligingsrisico’s en het acteren als gesloten software standaard uitgeschakeld. De hoofdontwikkelaar van Linux Mint heeft al eerder zijn zorgen geuit over Snapd van Ubuntu Canonical (lees meer):

Applications in this store cannot be patched, or pinned. You can’t audit them, hold them, modify them or even point snap to a different store. You’ve as much empowerment with this as if you were using proprietary software, i.e. none. This is in effect similar to a commercial proprietary solution, but with two major differences: It runs as root, and it installs itself without asking you.

Systeemvereisten Linux Mint 21 "Vanessa"

Dit is wat Linux Mint team noemt als de minimale en aanbevolen systeemvereisten voor het installeren van de Linux Mint 21 Cinnamon, Mate of Xfce versie (bron). Houd er rekening mee dat dit betrekking heeft op fysieke installaties en geen virtuele installaties.

# Minimaal Aanbevolen
Processor 1 GHz of sneller 2.0 GHz dual core
Memory 2 GB 4 GB
Opslag 20 GB ruimte 100 GB ruimte
Scherm 1024×768 schermresolutie 1920×1080 schermresolutie
Media CD/DVD drive of USB poort CD/DVD drive of USB poort
WINKELWAGEN DELEN