elementary OS 6.1 Jólnir Update

Gepubliceerd op:
Bijgewerkt:
  1. Home
  2. Nieuws
  3. elementary OS 6.1 Jólnir Update
Deel dit artikel

Vandaag heeft elementary OS hun nieuwste update vrijgegeven, elementary OS 6.1 Jólnir. Jólnir, een tweede naam voor de Noorse god Odin, is de opvolgende release van elementary OS 6.0 Odin die 4 maanden geleden erg goed werd ontvangen bij haar gebruikers. In OS 6.1 heeft het team van elementary geluisterd naar de feedback haar gebruikers en dus veel fixes toegepast en nieuwe features toegevoegd.

Het is nu mogelijk om de elementary OS AppCenter apps te installeren op een andere distro dan elementary OS. Ze hebben het mogelijk gemaakt om apps te downloaden als Flatpak in de online AppCenter.

Elementary Os Jolnir Dark Theme
Elementary Os Jolnir Dark Theme
Elementary Os Jolnir Light Default Theme
Elementary Os Jolnir Light Default Theme

Daarnaast hebben ze de styling van zowel het lichte als ‘dark thema’ geperfectioneerd. Een onderdeel waar veel feedback van gebruikers op kwam is de window switcher (Alt + Tab). Hoewel het switchen tussen vensters er erg gelikt uitzag, gaf dit o.a. problemen voor mensen met lichtgevoeligheid. De nieuwe eenvoudige window switcher lost dit probleem op. Ook is het zoeken in het applicatiemenu sterk verbeterd en aangevuld met de mogelijkheid om te zoeken naast applicaties, naar folders, maar ook specifieke system settings. Het is tevens mogelijk om de apps die het ondersteunen, op te starten met dedicated graphics bij hybrid graphics systemen zoals NVIDIA + Intel.

Dit is uiteraard niet alles wat is vernieuwd en verbeterd. Lees meer over de nieuwste release van elementary OS 6.1 in de blogpost van Founder & CEO Danielle Foré.

Vanaf vandaag leveren wij onze laptops en mini computers met de nieuwste elementary OS 6.1 Jólnir. De nieuwste versie is vanaf nu als download beschikbaar. Gebruikers met OS 6 Odin kunnen de reguliere updates uitvoeren in de AppCenter om de update te krijgen naar OS 6.1.

Laatste Nieuws

WINKELWAGEN DELEN