elementary OS 6 Odin is eindelijk hier

Gepubliceerd op:
Bijgewerkt:
  1. Home
  2. Nieuws
  3. elementary OS 6 Odin is eindelijk hier
Deel dit artikel

Wij hebben er lang op gewacht, maar eindelijk is de nieuwe release van het prachtige elementary OS hier. Cassidy James Blaede, Co-founder & CXO van elementary OS, en zijn team hebben maanden lang hard gewerkt om de tot nu toe meest ingrijpende upgrade van het Linux-besturingssysteem klaar te maken voor stable release. Om de release van OS 6 te doen versnellen hebben wij in maart dit jaar een Intel Linux mini computer met elementary OS gedoneerd aan Daniel Foré, founder van elementary OS:

NUC10 Elementary Os Tweet

Naast enkele vernieuwingen in mogelijkheden van styling (zoals een dark mode), zijn de grootste toevoegingen de verbetering van privacy en veiligheid van de eindgebruiker. Zo worden AppCenter applicaties met Flatpaks gesandboxed en kan de eindgebruiker nu eenvoudig en overzichtelijk machtigingen toekennen of verwijderen voor applicaties, zoals toegang tot Home Folder, System Folders, Apparaten, Netwerk, Bluetooth, Printers, SSH en GPU Acceleratie. Zie hier meer vernieuwingen.

Naast de verbeteringen op gebied van veiligheid en privacy zijn enkele elementary OS apps, zoals de Tasks, webbrowser, mail agent, agenda/calender, code onder de loep genomen en verbeterd, maar ook het complete notificatie menu in de rechterbovenhoek is opgeknapt.

Elementary OS 6 wordt geleverd met kernel 5.11. OS 6 met code name Odin is vanaf vandaag beschikbaar op onze laptops en mini computers.

Laatste Nieuws

WINKELWAGEN DELEN